Ve světě, kde fyzické a psychické zdraví jsou často posuzovány odděleně, se ukazuje, že naše emoce mohou mít přímý dopad na fyzické bolesti, které zažíváme. Zde se podíváme na sedm typů bolesti, které mohou mít hluboko uloženou příčinu v emocích a souvisí s našim emocionálním stavem.

1. Bolesti Hlavy a Migrény: Produkt Stresu

Migrény a další typy bolestí hlavy mohou znamenat, že potřebujete více vody, jídla, méně něčeho nebo více něčeho; ale v první řadě je většina bolestí hlavy způsobena stresem.

Vaše tělo vám říká, že je čas začít relaxovat a naučit se více relaxovat.

Není tajemstvím, že bolesti hlavy a migrény mohou být přímo vyvolány stresovými situacemi.

Chronický stres může vést k neustálému napětí ve svalové struktuře kolem krku a hlavy, což následně způsobuje bolest.

Více o tom Redukce stresu: Jak hypnonahrávky mohou zmírnit vaše napětí

 

 

2. Bolesti Krku: Váha Nevyřčených Slov

Bolest v krku je víc než jen to, že vaše děti, pes nebo soused vám lezou na nervy. Bolest v krku může být metaforou pro „něco nestravitelného“ v našem životě. Často to může být výsledkem zadržování slov nebo pocitů, které potřebujeme vyjádřit.

Trpíte-li bolestí krční páteře, vaše tělo vás možná upozorňuje na veškerou vinu, kterou si s sebou nesete, a musíte ji začít nechávat jít.

Pokud je pro vás těžké odpustit sobě nebo někomu jinému, použijte řízenou meditaci nebo vyhledejte pomoc, abyste se zbavili viny. Nech to být. Vina neplní žádný účel.

 

 

3. Bolest ramen: Nést tíhu světa na ramenou jako Prométeus

Mnoho z nás, kteří nosíme břemena nebo problémy, neseme hlavní nápor této bolesti v ramenou.

Slyšeli jste termíny „převzít problém“ nebo „nést tíhu světa na svých ramenou“. Je to tam, je to těžké a vyvíjí to na vás tlak.

Naučte se vzdát se problémů, se kterými nemůžete nic dělat.  Jinými slovy, nestarejte se tolik o věci, které nemáte pod kontrolou.

 

 

4. Bolesti v horní části Zad: Nosíme Břemeno Světa

Bolesti v zádech, zejména v oblasti horních zad, mohou být spojeny s emocionálním břemenem a stresy, které na sebe bereme.

Tento typ bolesti může znamenat, že vám chybí emocionální podpora. Buď se cítíte nemilovaní, nebo musíte začít lidem ve svém životě projevovat více lásky.

Možná je načase, abyste začali oslovovat lidi, které máte rádi, a ještě trochu posílili tato pouta. Možná jste single. Choďte více ven a socializujte se. Nikdy nevíte, koho můžete potkat.

 

 

5. Bolesti v dolní části Zad: Nejistota

Bolest v této oblasti může znamenat, že se necítíte uzemněni nebo si nejste jisti svou finanční stabilitou. Pokuste se vyřešit své finanční problémy s finančním plánovačem a zjistěte, zda je lze vyřešit.

Můžete také zkusit utrácet méně peněz za věci, které nepotřebujete, a více se soustředit na své blízké nebo dělat věci, které nic nestojí, ale přinášejí vám do života radost.

 

 

 

6. Bolest kyčle: Uvíznutí a stagnace v životě

Kyčle jsou centrem našeho pohybu vpřed ve světě. Bolesti v kyčlích mohou být spojeny s odporováním změnám nebo strachem z pohybu vpřed v životě. Pokud cítíte bolest nebo napětí v bedrech, může to být znamení, že jste uvízli v životě nebo se bojíte jít vpřed. Může to být také známka toho, že nechcete dělat zásadní rozhodnutí v nějaké oblasti svého života.

Čelit strachu a jít vpřed je těžké, ale když to uděláte jednou a uvidíte výsledky, budete to chtít dělat víc.

Rozhodovat se s lehkostí >>>

 

 

7. Bolesti v Žaludku: Emoční Turbulence

Naše "střeva" nejsou jen místo trávení potravy; jsou také hluboce zapojena do našeho emocionálního stavu. Bolest žaludku a zažívací problémy mohou být často spojeny s emocionální turbulencí nebo úzkostí.

Zkoncovat s úzkostí >>>

 

8. Bolesti v Kolenou: Ego a Pýcha

Kolena nás drží vzpřímeny a stabilní. Někteří léčitelé a terapeuti navrhují, že bolesti v kolenech mohou být spojeny s egem a pýchou, zvláště pokud máme potíže s "ohnutím" nebo "přizpůsobením".

Bolest kolen je známkou toho, že máte rádi věci po svém a rychle jako když jedete na dálnici. Nejste otevřeni rozdávat uznání, ani nechcete, aby si někdo jiný připisoval uznání.

Bolest v kolenou je vaše neochota ohnout se, přizpůsobit se. Myslete na to, až vás budou příště bolet kolena, a uvidíte, co se ve vašem životě děje. 

 

 

9. Bolesti v Zubech: Potlačování Boje a Zloby

Zuby nám slouží k žvýkání a zpracování potravy, ale když zažíváme bolest zubů, může to být znamení potlačované zloby nebo konfliktu.

 

Pochopení toho, jak jsou naše emoce a fyzické bolesti propojeny, nás může vést k holistickému přístupu k uzdravení. Skrze sebeuvědomění a pečující péči o naše tělo i mysl můžeme najít cesty k úlevě a harmonii.

Vždy si pamatujte, že na cestě k uzdravení je důležité spolupracovat s lékařem nebo léčitelem, který rozumí vašim individuálním potřebám a cílům. Pochopení vztahů mezi emocionálním a fyzickým zdravím může být klíčovým prvkem pro dosažení celkového zdraví a pohody.